Аз съм, ти си, ние сме толерантни

Ученическият съвет на ПМГ “Яне Сандански” отбеляза Деня на толерантността днес, 16.11.2016г. Организирани бяха две различни инициативи – за учениците от V до VII клас, наречена “Избухващи стереотипи”, и за учениците от VIII до XII клас -“Запазете хората цели”.

Инициативата, насочена към по-малките ученици, имаше за цел да изясни значението на думата “стереотип” и да им покаже как в ежедневието не бива да поставят етикети на своите съученици, приятели. Някои от стереотипите бяха изброени на балони, които след това учениците спукаха, за да може да се прекрати тяхното използване и да покажем, че можем да бъдем по-толерантни един към друг.

“Да запазим хората цели” имаше аналогична цел, но различен подход. Бяха използвани хартиени зелени човечета, които бяха представени на учениците като новия им съученик. При всяка изречена обида, от него бе откъсвано малко парченце. След това учениците бяха помолени да му се извинят, но, разбира се, това не направи човечето цяло отново. На всеки клас бе оставено по едно здраво човече и една ръчичка с послание, които да им напомнят, че не трябва да се отнасят с хората по лош начин и да бъдат по-толерантни!

     

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content