ВЪЛНУВАЩО И НЕЗАБРАВИМО ДИПЛОМИРАНЕ НА ВИПУСК 2022 

Вълнуващо и незабравимо бе дипломирането на зрелостниците от випуск 2022 на ПМГ „Яне Сандански“.

Преди тържествената церемония дванадесетокласниците се събраха в двора на училището, където украсиха небето с над 100 балона с хелий, след което, предвождани от мажоретния състав на ПМГ, се отправиха към сградата на Неврокопската света митрополия. Там те получиха своите дипломи за завършено средно образование.

Директорът на училището – г-жа Елка Божикова, се обърна към абитуриентите с прочувствено слово, като изрази своята увереност, че успешно ще посрещнат предизвикателствата на живота.

Дванадесетокласниците бяха поздравени и от Негово Високопреосвещенство – Неврокопския митрополит Серафим, а също и от господин Ивайло Златанов, който награди Христина Франгова – гордостта на випуск 2022, за получените две пълни шестици на зрелостните изпити.

Ръководството на ПМГ връчи благодарствени писма на петнадесет родители за високите постижения на децата им през гимназиалния етап на обучение в учебната и извънучебната дейност.

За всеотдайността,  за приноса при обогатяването на образователната среда, за отношението към ПМГ “Яне Сандански” г-жа Божикова връчи подарък на г-жа Мария Бозукова – родител на ученичката Елена Бозукова.

За отличен успех през целия гимназиален етап на обучение и изяви в различни състезания и конкурси кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов, връчи плакет и грамоти на изявените ученици. 

Господин Кирил Добрев награди г-жа Мариана Карамитева – старши учител по химия и опазване на околната среда, за професионалните ѝ успехи и учениците Иван Попов и Христина Франгова за изключителни постижения в учебната и извънучебната дейност с награда от Института “Николай Добрев”.

Вълнуващ момент от тържествената церемония бяха изпълненията на пиано на Катерина Кръстилова и Александра Гебрелиева, получили заслужените аплодисменти на публиката. 

Истински фурор с музикалните си изпълнения предизвикаха и ученичките Марина Маринова, Ирена Вълчева, Лили Дишлянова и Есил Вранчева и Стефан Вълев със своето изпълнение на класическа китара. 

На финал зрелостниците получиха още една изненада – по един сладък подарък от ПМГ “Яне Сандански”.

На добър час, випуск 2022!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content