Дванадесетокласникът от ПМГ „Яне Сандански“ Кръстьо Драгинов отново показа, че е световна класа

Ученикът, чиято мечта е да стане лекар донесе поредния медал в своята колекция и направи нашата Гимназия известна в световен мащаб. Той се завърна с бронзов медал от най-силното състезание в света по химия и опазване на околната среда – Международната олимпиада, която през тази година се проведе в Тайланд. В далекоизточната страна възпитаникът на нашето училище бе като част от националния отбор на България, който в тамошния град Патом мери сили със свои връстници от цялото земно кълбо. Там Кръстьо Драгинов и съекипниците му успяха да преодолеят конкуренцията им в няколкото дни на надпреварата, проведена при изключителна организация, включваща дори изолация от външния свят, за да се предотврати всякакво външно влияние върху крайния резултат и да се осигури възможно най-малка възможност за смущаване на работата на тима.

С постигнатото дванадесетокласникът от ПМГ „Яне Сандански“ донесе радост и на госпожа Марияна Карамитева, с която непрестанно в последните години работеха неуморно над химичните формули, за да се стигне до този успех!

За тазгодишния зрелостник бронзовият медал от Тайланд е поредното признание. Той повтори постижението си от миналата година в Грузия, отново на Международната олимпиада по химия, спечели бронзов медал. Сред отличията му друга престижна награда е и бронзът, постигнат от ученика на ПМГ „Яне Сандански“ пристигна само преди няколко месеца от друго изключително силно състезание по химия и опазване на околната среда – Менделеевата олимпиада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content