ДЕН НА УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

На 23 май в ПМГ „Яне Сандански“ се проведе Ден на ученическото самоуправление. Гимназистите с ентусиазъм подготвиха уроци по различните предмети и заместиха своите учители. 

Директор за един ден бе десетокласникът Антъни Атанасов, а негови помощници – Снежана Костадинова и Виолета Дерменджиева от Хг клас. В ролята на технически секретар влезе Йоана Лукова от Хг, училищен психолог бе Крум Узунов от IXд, а бялата престилка на медицинската сестра облече Кристиана Янева – Хг клас.  

Желаещи имаше и за ролята на счетоводител, оператор въвеждане на данни, завеждащ административната служба, хигиенист и портиер – охранител. 

Учениците от ръководството бяха подготвили различни задачи към всички класове в училището. Младите хора, загрижени за световния мир, поставиха пред класовете теми за размисъл, а всички заедно изработиха 1000 жерава (оригами) – символ на мира. 

Най-сръчните и креативни паралелки, които се откроиха със своето представяне, бяха наградени от новото ръководство. Като „Най-сръчен и неразделен клас“ с най-голям брой изработени жерави се открои Хг (с над 100 жерава – оригами). Наградата „Най-креативен клас“ за най-въздействащ текст до Парламента на Република България  получи VIIIд клас. Учениците от Хв  спечелиха наградата за „Общ принос към каузата“ – с най-добро представяне в двете поставени задачи.

Младият директор награди и отличилите се ученици в математическото състезание „Европейско кенгуру“, като и самият той получи признание за участието си в него.

  Възпитаниците на ПМГ “Яне Сандански” бяха организирали и базар с домашно приготвени сладки и солени изкушения. 

Денят на ученическото самоуправление протече с много положителни емоции и завърши с обсъждане на постигнатите резултати, с препоръки и коментари за отношението на младите хора към учителя и училището.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content