ДИРЕКТОРЪТ НА ПМГ “ЯНЕ САНДАНСКИ” СТАНА ЧАСТ ОТ „МЕНИДЖЪРСКАТА АКАДЕМИЯ ЗА УЧИЛИЩНИ ДИРЕКТОРИ“

            Директорът на ПМГ „Яне Сандански“ – г-жа Елка Божикова, спечели правото да бъде сред 36-те избрани ръководители на училища, които се включват в „Мениджърската академия за училищни директори“. Тя се осъществява под патронажа на г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, и с финансовата подкрепа на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

            Целта на начинанието е да подкрепи училищните лидери да развият своите мениджърски умения чрез успешни практики от бизнеса за управление на ефективни екипи.

            Всички получени кандидатури са оценени от селекционна комисия от експерти от Образование България 2030, Министерство на образованието и науката, Фондация „Заедно в час“, Фондация „Америка за България“ и Академия НИКЕ. Оценката на кандидатурите е извършена на база на критерии като: мотивация на кандидата, релевантност на предизвикателствата, с които се сблъсква в управлението на училищната институция, нагласи за учене и взаимодействие с граждански и бизнес организации.

            И тази година групата директори, сред които г-жа Божикова ще се обучава, е изключително разнообразна. Представени са училища от всички региони на страната и от различни по големина населени места, но този път участниците от „Мениджърска академия за училищни директори“ ще се обучават в онлайн формат.

            В рамките на обучителната програма училищните директори ще бъдат ангажирани в различни форми на учене, сътрудничество и подкрепа като: онлайн обучителни сесии с мениджъри от бизнес компании; практически задачи и казуси за приложение на наученото в реална училищна среда; учене и споделяне на добри практики между самите участници. С тях своите умения, знания и опит ще споделят мениджъри за управление на големи групи и екипи от големи световни компании като „Хюлет Пакард Ентърпрайз“ и „ПрайсуотърхаусКупърс“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content