ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИКЪТ ИВАН ПОПОВ С УЧАСТИЕ В ДВЕ НАЦИОНАЛНИ ОЛИМПИАДИ

Изключително постижение за ученика на ПМГ “Яне Сандански” – Иван Попов. След класирането си за националния кръг на олимпиадата по астрономия единадесетокласникът си спечели място и в националния кръг на олимпиадата по физика.

В досегашните етапи на надпреварата Иван и неговите конкуренти бяха подложени на проверка на знанията и уменията в писмено решаване на задачи, разпределени по следния начин:

  • общински кръг – 3 за всички възрастови групи;
  • областен кръг – 3 за всички възрастови групи.

Всяка задача от общинския и областния кръг се оценява от 0 до 10 точки, като максималният брой точки е 30.

На националния кръг Иван Попов ще се бори с конкурентите си при намирането на правилно решение на 4 задачи, които се оценяват от 0 до 15 точки, като максималният брой точки е 60.

Учениците от неговата възрастова група – Х -ХІІ клас, класирани на първите 20 места, ще участват във втори етап. В него учениците ще решават три теоретични задачи в продължение на 2 астрономически часа и една експериментална задача в продължение на 3 астрономически часа. Максималният брой точки във втория етап е 40 – 20 точки за теоретичните задачи и 20 точки за експерименталната задача.

Поздравления за Иван и за неговия ръководител – г-жа Карамфилка Патинова! Пожелаваме успех и при следващото предизвикателство!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content