ЕРАЗЪМ+ КА1

🇧🇬🇪🇺🇹🇷Мобилност на учители по Еразъм+
—————————————————
🔊🔊🔊В периода 13-17.03.2023 г. учители от ПМГ посетиха Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi в гр. Измир – Турция, по проект “Професионално образование и STEM” по програма Erasmus+.
🔊🔊🔊Учителите се запознаха с турския образователен модел в професионалните училища, обвързан с много практически дейности. С учениците се работи в малки компактни групи, като всяка теория се разглежда и практически с технологии на високо ниво.
🔊🔊🔊Работата в IT професионалните паралелки е изключително успешна. Доказателство е, че 90% от учениците намират своето работно място още преди да са завършили средно образование.
❗️❗️❗️През следващата учебна година ще осъществим нови съвместни дейности, в които ще се включат и ученици от ПМГ.

 

Проект „Професионално обучение и STEM“

 програма „Еразъм +“, КД1, рег. № 2022-1-BG01-KA122-SCH-000070411

В периода 5-9.12.2023 г. Златка Милчева – заместник-директор учебна дейност и Елица Зойкова – старши учител по английски език посетиха Техническо училище “Валериу Бранище”, град Лугож, Румъния в изпълнение на проекта “Професионално обучение и STEM” по програма “Еразъм” КД1. Домакините бяха организирали обиколка на училището и гостите от България бяха посрещнати топло и гостоприемно от директора и преподавателите, които разказаха интересни неща за историята на училището и преподавателската си практика.

Учителите от ПМГ “Яне Сандански”,  посетиха час по английски език с използване на интерактивни педагогически методи при г-жа Ралука Войческу, учител по английски и координатор по проекта. В урока по биология, който те наблюдаваха, бяха представени елементи от моделиране и първи стъпки в роботиката- създаване на проекти със СТЕМ насоченост-учениците, след задълбочено запознаване с анатомията и особеностите на човешката ръка, изработват модел на ръка, която се движи.

Преподавателите от ПМГ “Яне Сандански” посетиха час по икономика, в който имаха възможност да се запознаят с използването и приложението на различните Google инструменти в обучението.

 Особено очаровани бяха гостите от часа по ECDL и роботика на г-н Роберт Боагиу, в който те наблюдаваха как се работи с 3D принтер и хуманоиден робот, създаден от учениците и техния учител. Роботът може да се движи,  да разпознава гласове и лица.

X
Skip to content