Зашеметяващ успех на СТРАХОТНО талантливите и МНОГО умни ученици от ПМГ „Яне Сандански“!

На 16.02 и 17.02. ученици от ПМГ „Яне Сандански“ участваха във втория си турнир на най-интересното, най-предизвикателното и най-трудното състезание за дебат, оригинална оратория, проза, поезия и дуо на английски език – „БЕСТ“. Учениците, освен че трябва да владеят английския език до съвършенство, трябва да притежават умения да представят дадена тема убедително и компетентно, да запазят присъствие на духа пред пълна зала с критична публика, да мислят бързо, да се държат адекватно и с достойнство, да демонстрират зрялост, чувство за хумор и лекота при общуването с публиката.

Всичките 21 ученици от VIII до XII клас спокойно, смело и с достойнство се изправиха срещу 432-ма съперници от 25-те най-добри училища в страната в четири от петте категории под одобрителните и окуражаващи погледи на изключително опитните и взискателни съдии.

През двата дни, следвайки зашеметяващия ритъм на участия от различните сесии, нашите талантливи ученици с кураж и с присъствие на духа защитиха достойнството си и класата на ПМГ.

Ето и резултатите:

Класирани на четвъртфинали: Ерик Биляров, Красимира Кръстилова, Калина Кръстилова, Мартин Пеев, Теодора Бункова, Мария Янушева, Любка Ангелинина, Георги Папарков.

Класирани за полуфинали: Ерик Биляров, Теодора Бункова, Мария Янушева, Георги Папарков.

Класирани на финали и заели първо място – Георги Папарков и второ място – Ерик Биляров сред 432-ма ученици от 25 училища.

Най-искрени поздравления за огромния труд, вдъхновение и ентусиазъм на нашите ученици и на техния неповторим ментор – Нейтън Джейкъбсън!

     

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content