Инициатива по повод Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия

Днес, 18 ноември 2016 г., ПМГ отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия с няколко инициативи, проведени на обществени места. Целта бе привличане на вниманието на цялата местна общественост към проблема.

Учениците на ПМГ с голям ентусиазъм подготвиха постери и призоваха гражданите на Гоце Делчев да напишат на тях своите препоръки за безопасно движение по пътищата. Листовки с послание: “Да бъдем разумни, да бъдем предвидливи, да бъдем внимателни, за да опазим живота на пътя!” бяха раздадени на шофьори и граждани. В подкрепа на инициативата бяха изготвени табла и изложба с рисунки на ученици от различни класове.

Съвместно с община Гоце Делчев бе осъществена инициативата “Пресичай на зелено, спри на червено!”. Ученици от ПМГ, облечени със светлоотразителни жилетки, насочваха пешеходците да пресичат по пешеходните пътеки, за да бъдат предотвратени пътнотранспортни произшествия.

Кабелна телевизия „Кабел Сат Запад“ и други медии интервюираха нашите ученици, активни участници в инициативата.

Благодарим на всички, които ни подкрепиха, изразиха своята съпричастност, отправяйки послание за предотвратяване на пътнотранспортните произшествия и намаляване на броя на пострадалите на пътя!

      

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content