ИНТЕРЕСЕН И ВЪЛНУВАЩ ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРЕН УРОК ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА И ЧОВЕКЪТ И ПРИРОДАТА

Един интересен и вълнуващ интердисциплинарен урок по български език и литература и човекът и природата бе проведен с петокласниците ни днес. Пред експертите от РУО – Благоевград – г-жа Екатерина Текерска и г-жа Анета Марянска, учениците показаха знанията и уменията си по двата предмета. 

Часът започна с интересна игрословица, чрез която петокласниците бяха разпределени в следните екипи – “Планети в Слънчевата система”, “Храносмилателна система”, “Части на речта”, “Пътешественици в Слънчевата система”, “Морфема” и “Части на изречението”.

В процеса на работа учениците разгърнаха знанията си по български език и литература и човекът и природата, като същевременно се забавляваха. Влизаха в различни роли – на приключенци, пътешественици, творци. Работиха в екип и изпълняваха поставените задачи в споделена презентация. 

Часът завърши с карта за оценка и самооценка, в която петокласниците споделиха впечатлението си от представянето на останалите екипи. Освен това имаха възможност да дадат и оценката си за проведения интердисциплинарен урок чрез различни емотикони. 

Най-малките ни иновативни ученици коментираха, че с нетърпение очакват следващото предизвикателство. 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content