Коледните спектакли „Коледна приказка“ и „Ледено вълшебство“ създадоха невероятно празнично настроение


В най-хубавата част от годината, в която хората са по-добри, по-усмихнати и щастливи, учителите и учениците в ПМГ се насладиха на два спектакъла – „Коледна приказка“ за V-VII клас и „Ледено вълшебство“ за VIII-XII клас.

В търсене на искрата на доброто талантите от V, VI и VII клас ни въведоха в една вълшебна приказка с феи, джуджета, Снежанка, Злата царица, Снежната кралица с воините иглички, Малката кибритопродавачка, Кай и Герда. Заедно с тях гимнастичките от VI клас и мажоретния състав повдигнаха още настроението със своите танцови изпълнения. Песента на Ирена и Даниела разкри красотата и магията на коледния дух. А песента на V клас отправи своето послание към всички за радост, мир и благодат.

Звънът на коледни камбани ознаменува началото на спектакъла „Ледено вълшебство“ за учениците от VIII до XII клас. В луда надпревара с времето джуджетата се опитваха да върнат загубения коледен дух на Ледената кралица. В тяхна помощ се включиха мажоретния състав, продавачът и клиентът, Сергей Далаков от XIд с бийтбокс изпълнение, работници, които изучават азбуката, водещият и зрителите в предаването „Коледна лотария“ и сервитьорите и клиентите в известен ресторант. Танцовата формация „Спектър“ представи своя нов танц, а музикалните славеи Елиана, Любка, Вили и Яна с песните си разтопиха „леда“ на сцената. Много колоритно бе и изпълнението на Ани и Павел – китари и Сузана – флейта на популярната мелодия “Despacito”. През цялото време специален Коледометър измерваше нивото на коледното настроение според бурните ръкопляскания на публиката.

Посланието на всички участници и на техните учители ръководители бе, че Коледа е празник, който носи светлина, подаръци, топлина. Да пазим винаги в себе си частицата на Чудото, което ни променя, за да правим добро!

        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content