ЛЕКЦИЯ НА ТЕМА “ПАЗИ ДЕТЕТО В ИНТЕРНЕТ”

Днес в ПМГ “Яне Сандански” се проведе лекция на тема “Пази детето в Интернет”. Инициативата е организирана от “Лев Инс” и е част от националната им кампания. Лектори бяха г-н Явор Колев – експерт по киберсигурност и директор на отдел „ИТ и киберсигурност” на ЗК „Лев Инс“, и г-жа Зоя Василев – експерт по киберсигурност и управител на Cyber 360. 

Чрез интересна презентация г-н Явор Колев отправи ценни съвети за предпазливо и безопасно сърфиране в Интернет, като освен това сподели и реални случаи от дългогодишната си практика.

Инициативата предизвика интереса и на учениците, и на учителите. Засегнати бяха въпроси за фалшивите профили, за предпазването от съмнително съдържание, както и за това колко е важно младежите да внимават каква дигитална самоличност изграждат, тъй като публикуваните в Интернет материали никога не изчезват, а някога това може да окаже негативно влияние при кариерното им развитие.

На финал всички се обединиха около това, че онлайн пространството трябва да се използва разумно и безопасно. А експертите препоръчаха на учениците да избират такива образци на следване и подражание, каквато е олимпийската шампионка по карате в Токио през 2021 г. – Ивет Горанова.

Благодарим на гостите за интересната тема, с която запознаха училищната общност!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content