Мария Търтова от ПМГ “Яне Сандански“ е победителят в националния конкурс за есе, посветено на героичното спасяване на българските евреи

Ученици от ПМГ участваха в Деня на толерантността и междуетническата подкрепа в Кърджали, организиран по повод 75 години от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. Събитието бе организирано от Института за Холокост и човешките права „Олга Ленгиел”, Ню Йорк, и Израелско-българския институт.

По време на националната среща бяха обявени и победителите в конкурса за есе по книгата на проф. Михаел Бар – Зоар „ Извън хватката на Хитлер“. С най-високото отличие – първо място в националния конкурс, бе наградена Мария Търтова , ученичка от 11 г клас на ПМГ “Яне Сандански“. Наградата бе връчена от госпожа Ирит Лилиан, посланик на Израел в България. Участниците бяха приветствани от посланика на САЩ – Ерик Рубин, на Израел – Ирит Лилиан, на Азербайджан – Наргиз Гурбанова, от кмета на град Кърджали – Хасан Азис, и от господин Яков Джераси, председател на Израелско – българския институт.

  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content