Младите журналисти на ПМГ на гости в bTv

Ученици, млади журналисти от ПМГ „Яне Сандански“, бяха специални гости на един от най-известните неврокопчани – Емил Чолаков, на работното му място в bTv. Колоритният синоптик, възпитаник на ПМГ, лично прие младите хора от училищния вестник по проекта „Твоят час“ пред входа на медията и стана техен гид из нюзрума и различните студия, където младите хора видяха „на живо“ своите екранни любимци Юксел Кадриев, Виктория Петрова, Петя Дикова и най-новото попълнение в спортната редакция на телевизията – Валери Генов. Усетиха как се чувстват гостите на Антон Хекимян в сутрешния блок, бяха с Емил Чолаков пред синоптичната карта, застанаха „лице в лице“ със зрителите на Цветанка Ризова. Любезният домакин показа на младите хора къде се „готвят“ новините на медията – с тяхно участие дори направи прогнозата за времето в предстоящите емисии, след като им показа как се работи с метеорологичните данни, получавани в bTv. Прогнозата се оказа вярна, а дъждът наистина изчака младите хора да се приберат у дома, както бе предвидено, а така също и неговата повторна поява във вторник сутринта, както бе прогнозирано само 18 часа по-рано.

Емил Чолаков любезно отговори на въпросите на своите гости, включително и за ученическите си години в паралелката с профил „Физика“ в ПМГ „Яне Сандански“. Той не пропусна и да си припомни първите стъпки в учителската професия и почти двете години, които прекара именно като „даскал“ в елитното неврокопско училище.

Най-вълнуващо бе изключително рядкото съвпадение – по същото време се провеждаше репетиция на „Шоуто на Слави“, където веднага бяха приети по личната молба на своя домакин. Младите неврокопски журналисти станаха едни от малцината, видели как тече подготовката преди предаване. Чуха и рефрен от едно от най-новите парчета на бендa, чието заглавие бе запазено в тайна. Имаше и допълнителен факт за още по-топъл прием в „Шоуто на Слави“, което се оказа в своеобразна „роднинска връзка“ със своите гости и град Гоце Делчев, в основата на която бе саксофонистът Евгени Йотов.

Още нестихнали емоциите от посещението при своите любимци от „Шоуто на Слави“, на изпроводяк младите журналисти от ПМГ „Яне Сандански“ бяха изпратени лично от едни от най-рейтинговите лица на bTv – Виктория Петрова, Петя Дикова и Валери Генов, които не само се снимаха с учениците на ПМГ, но и обещаха да помогнат със съвети на младите хора, ако някой от тях ги последва в професията им.

        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content