НА ДОБЪР ЧАС, ВИПУСК 2021!

В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ПМГ „Яне Сандански“ изпрати тържествено зрелостниците от випуск 2021. Със смесени емоции дванадесетокласниците се разделиха с родното училище. 

По традиция с тържествено слово към всички присъстващи се обърна госпожа Божикова – директор на ПМГ „Яне Сандански“, а към абитуриентите – с особено вълнение и топлота. 

За пореден път единадесетокласниците приеха училищното знаме и обещаха да пазят тази светиня и да славят името на своето училище.

Образованието и духовността се творят с помощта на родолюбиви българи – училищни настоятели, общественици, възпитаници на Гимназията. Директорът – госпожа Божикова, връчи специално изработени плакети в знак на признателност на господин Димитър Балтаджиев – председател на Общинския съвет, на господин Иван Златинов, госпожа Мария Бозукова и госпожа Емилия Лукова. 

За дългогодишната и всеотдайна работа като председател на Училищното настоятелство и за издигане престижа на гимназията Почетен знак получи госпожа Марианна Иванова – Боянова.

Тази година носител на наградата „Спаса Фурнаджиева“, наградата в областта на хуманитарните науки и наградата на името на генерал Андрей Боцев стана  дванадесетокласникът Божидар Делииванов. Наградата в ежегодния конкурс „Таланти в действие“ спечели зрелостничката Надежда Шопова. 

Почетен знак за постигнати изключителни успехи в учебната и извънучебна дейност през своето гимназиално обучение бяха връчени на зрелостниците Цветина Черганска, Божидар Делииванов и Мехрибан Бали, която получи и Почетна значка  за високи постижения  и отлични резултати на  национални състезания и олимпиади.

Плакет от кмета на община Гоце Делчев за отличен успех през целия гимназиален етап на обучение получиха дванадесетокласниците Божидар Делииванов, Екатерина Коджабашева, Василена Цуцуманова и Марина Пойрязова.                                                   

Специална изненада за абитуриентите бе творецът Ангел Колев – бивш възпитаник на родната гимназия, долетял от далечна Филаделфия, за да да ги поздрави. Силно вълнение предизвикаха и музикалните изпълнения на певицата Бояна Карпатова и ученичката Даниела Георгиева. 

Празникът завърши с трогателното прощаване на зрелостниците с училищното знаме, след което стройните редици на гимназистите, придружени от класните си ръководители, се отправиха към паметника на Гоце Делчев за обща снимка на випуска.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content