На 06.04. учениците от иновативната паралелка IXв представиха своята проектна дейност за 2022/2023 пред родителите си, ръководството на училището, учители и приятели.

В началото учениците се похвалиха с първите си проекти – единствената метеорологична станция в община Гоце Делчев и идеен модел на проект “Библиотека на открито”. С гордост деветокласниците заявиха, че с реализирането на тези проекти са развили важни за тях практически умения.
Акцентът бе поставен върху актуалната тема “Здравословното и нездравословното хранене”. Гимназистите представиха проучванията си по проблема – проведените анкети сред ученици от България и Турция и сред родители, интервюта с фитнес инструктори, проучвания за наднорменото тегло и затлъстяването. Дадоха полезна информация за вредата от консервантите. Учениците предложиха на вниманието на гостите си калкулатор за пресмятане на телесна маса, който сами са програмирали.
Дадоха полезни съвети за здравословно хранене и представиха вкусни рецепти за домашно приготвена храна, с която почерпиха своите гости.
Забавен и интересен момент от събитието бе изненадата – флашмоб, танц за физическа активност и тонус, подготвен от самите тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content