Невероятна среща на бивши ученици с настоящи от Xа клас

Днес, 08.02.2018г., ние, учениците от XА клас, получихме неочаквано посещение от бивши възпитаници на гимназията – Магдалена и Георги Тричкови. Изненадата беше много приятна, понеже двата учебни часа по български език и литература протекоха по един различен и интересен начин – запознахме се с живота на едно младо семейство, а техният житейски опит и нещата, които са научили по време на своето съзряване, бяха много полезни за нас и ни накараха да се замислим дълбоко върху някои от най – важните неща в живота.

Срещата ни и дискусията, която проведохме с Магдалена и Георги Тричкови на тема, свързана с успеха и успешния човек, определено бяха много съдържателни и поучителни. Освен разкази за живота им в България и САЩ ние научихме някои безценни съвети за това какво е успехът, как трябва да възприемаме себе си и това, което сме, за влиянието на заобикалящия ни свят и околните, за препятствията, които ни очакват, за трудностите, през които трябва да преминем по пътя към целта. Всеки от нас имаше възможността да вземе участие в общия разговор и да сподели мнението си по тези теми, а освен това и да задава въпроси на Магдалена и Георги. Определено преживяването и опитът, който ни бе предаден, са незабравими и ценни и ние се разделихме с нашите гости със силно положителни чувства.

Какво научихме от тях ли? Безброй много неща, но най – важното – винаги трябва да отстояваме принципите си и да стоим твърдо зад интересите си, никога не бива да се влияем от околните и трябва да имаме реална и недвусмислена оценка за своите качества и възможности. Според нашите гости успехът е относително понятие, но за да го постигнем в контекста на собствените си представи, е необходимо да сме постоянни и въпреки трудностите да си повтаряме, че си заслужава. И накрая, но не на последно място, трябва да знаем какво искаме от живота, за да сме напълно удовлетворени от него.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content