НП „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“ СРЕЩНА УЧИЛИЩНИ ЕКИПИ ОТ ЧЕТИРИ УЧИЛИЩА, КАТО ДВЕ ОТ ТЯХ СА НЕИНОВАТИВНИ

ПМГ „Яне Сандански“ посрещна учители и ученици от 125 СУ „Боян Пенев“ – гр. София, Националната Априловска гимназия – гр. Габрово, ОбУ „Христо Ботев“ – с. Дъбница, г-жа Анета Стоянова – старши експерт по природни науки и екология в РУО – Благоевград, и г-жа Йорданка Тренева – старши експерт по чужд език и по майчин език в РУО – Благоевград, в изпълнение на НП „Иновации в действие“.

В първия ден г-жа Елка Божикова – директор на ПМГ “Яне Сандански”, запозна гостите с историята на училището и дейностите в образователния процес. След това те се насладиха и на част от културното богатство на нашия регион с разходка до манастира в гр. Хаджидимово.

На следващия ден екипите от четирите училища продължиха с работна среща, в която г-жа Екатерина Тодорова – председател на МО по иновации, представи пред гостите темата “Пътят на иновацията в ПМГ”.

Голям интерес предизвика наблюдаваният от гостите интердисциплинарен урок по английски език, философия, биология и физика в VIIIв клас на тема: „Медицината в полза на тялото и душата“. При изпълнение на задачите учениците използваха приложения на Google, BookCreator, Canva, Padlet, Kahoot. 

В последната фаза г-жа Антония Геврекова и г-жа Джемиле Шаркова представиха темата „Проектната дейност в иновативната паралелка – VIIIв“. 

Екипите обсъдиха наблюдавания урок, споделиха добри практики и поставиха началото на едно добро сътрудничество за положителна промяна в образователния процес.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content