НП „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“ СРЕЩНА УЧИЛИЩНИ ЕКИПИ ОТ ТРИ УЧИЛИЩА, КАТО ДВЕ ОТ ТЯХ СА ИНОВАТИВНИ

ПМГ „Яне Сандански“ посрещна учители и ученици от ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“, гр. София, и ЗПГ „Климент Аркадиевич Тимирязев“, гр. Сандански“, в изпълнение на НП „Иновации в действие“.

В първия ден г-жа Екатерина Тодорова – председател на ПУО, представи пред гостите  визията на иновацията в ПМГ, след което те имаха възможността да разгледат обновената материална база на училището и да се  запознаят с технологията за производство на вино в Uva Nestum.

На следващия ден екипите от трите училища продължиха с работна среща, в която господин Александър Мандажиев представи темата „Интердисциплинарните уроци – планиране и реализиране“, а г-жа Мария Стоянова – “Подготовка на екипа учители за въвеждане на промяната в преподаването“. 

Голям интерес предизвика наблюдаваният от гостите интердисциплинарен урок по биология, математика, философия, изобразително изкуство и информационни технологии в IXг клас на тема: „Хармонията в нас и около нас“. При изпълнение на задачите учениците използваха приложения на Google, BookCreator, MMS (мултимедиен сет). Активно се включиха и гостите от ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“ и ЗПГ „Климент Аркадиевич Тимирязев“, като станаха част от екипите участници в урока.

В последната фаза г-жа Димитрия Хаджиева представи темата „Проектната дейност – начин за активизиране на ученическото мислене“. Екипите обсъдиха наблюдавания урок и споделиха добри практики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content