ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ДЕНЯ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

По традиция последната сряда на месец февруари се отбелязва Международният ден срещу насилието и тормоза в училище, познат още като като Ден на розовата фланелка. По този повод Ученическият съвет на ПМГ “Яне Сандански” подготви няколко инициативи. 

Младежите, облечени с розови тениски с надпис “Аз избирам доброто!”, раздаваха на ученици и учители малки розови хартиени фланелки с послание, като всеки получи и лента в същия цвят в знак на съпричастност. За да привлекат вниманието на своите връстници, гимназистите бяха подготвили и специален кът на позитивното от ръчно изработени табла с послания. Освен това се превъплътиха и в ролята на лектори, като проведоха ролеви игри с учениците от V и VI клас с цел изграждане нa толерантност, разбиране и приемане.   

Ученическият парламент на ПМГ “Яне Сандански” проведе и съвместна инициатива под надслов „Не на тормоза, но не за ден!“ с Ученическия съвет в Трето основно училище. В парк „Панорама“ възпитаниците на двете училища споделиха техники за справяне в конфликтни ситуации и преодоляване на агресивното поведение и участваха в дискусия, свързана с насилието. 

Инициативата се проведе под ръководството на Гергана Граматова – училищен психолог в Трето ОУ „Братя Миладинови“, и  Мария Бучкова – училищен психолог в ПМГ „Яне Сандански“, които проведоха тренинг игри с учениците за превенция и редуциране на агресивните прояви. 

За финал в небето полетяха розови балони в знак на желанието на младежите свободно да се изразяват и да бъдат себе си, като в същото време зачитат личното пространство и разбиранията на околните. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X