ОТКРИВАНЕ НА ПАТРИОТИЧЕН КЪТ В ПМГ “ЯНЕ САНДАНСКИ”

В навечерието на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, в ПМГ “Яне Сандански“ се проведе официално откриване на историческа екпозиция, посветена на историята и традициите на Българската армия. Експонатите и ученическите проекти, които бяха представени, са резултат от целогодишната изследователска и събирателска работа на ученици от 9. клас, под ръководството на учителите по история, в изпълнение на дейностите по Националната програма на Министерството на образованието и науката и на Министерството на отбраната – „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на Българската армия“.
В специално създадената по проекта витрина са изложени военни униформи, знаци и отличия, снимки и лични вещи, предоставени от войници и офицери от град Гоце Делчев и със съдействието на Клуба на офицерите от резерва и запаса.
Новият патриотичен кът в Гимназията е изработен със средства по Националната програма на МОН, както и с финансовата подкрепа на Училищното настоятелство, Випуск 2022 година и цялата ученическа общност на ПМГ “Яне Сандански“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content