ПАТРОННИЯТ ПРАЗНИК НА ПМГ – СЛЪНЧЕВ, УСМИХНАТ И СПОДЕЛЕН С ПРИЯТЕЛИ

С много вълнение и богата празнична програма ПМГ „Яне Сандански” отпразнува Патронния си празник днес. Още от сутринта дворът на училището бе изпълнен със слънчеви усмихнати лица. 

Празничната програма бе открита с виртуозно изпълнение на гайда. Тържеството продължи с музикално-сценичен спектакъл, посветен на патрона Яне Сандански, в който се включиха участниците в клуба по театър и в клуб “Родолюбие”.

Градусa на настроението повдигнаха изпълненията на деветокласничката Даниела Георгиева и на певицата Боряна Карпузова.

По традиция г-жа Елка Божикова – директор на ПМГ „Яне Сандански“, отправи своя поздрав към всички присъстващи. 

По повод Патронния празник г-жа Божикова награди с Почетен знак г-н Илия Нурков – главен учител, г-жа Карамфилка Патинова  – старши учител по физика и астрономия, г-жа Тодорка Янудова – старши учител по руски език, и с Почетна значка г-жа Мария Стоянова  – учител по философски дисциплини.

За високо професионална дейност и издигане престижа на училището плакет на Община Гоце Делчев получиха Александър Мандажиев – старши учител по български език и литература, Ивайло Костадинов – старши учител по изобразително изкуство, и г-жа Северина Миладинова – учител по български език и литература.

За високи постижения на областни и национални олимпиади и конкурси в областта на математическите, природните, обществените, хуманитарните науки и спорта бяха наградени 35 ученици. 

След тържеството по повод Патронния празник в училището бе проведен Ден на отворените врати. Гости на събитието бяха седмокласниците от трите основни училища в гр. Гоце Делчев, от с. Борово и с. Горно Дряново. 

Учениците имаха възможността да се  потопят в тайните на различните науки – разкриваха света на математиката, магията на физиката, вълшебствата на химията. Наблюдаваха невидимия свят на биологията, рисуваха, използвайки различни техники, решаваха  философски пъзели. Забавляваха се чрез различни игри, приказни приключения и вълнуващи пътешествия. Насладиха се на вкуса на руския чай и френските сладки под звуците на руска и френска лирична класика. 

По повод празника седмокласниците присъстваха на премиерата на филма “Моят гид в ПМГ”, подготвен от ученици от десети и единадесети клас. 

Благодарим на всички, които споделиха с нас този празничен ден!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content