ПАТРОННИЯТ ПРАЗНИК НА ПМГ – ФЕЕРИЯ ОТ ЕМОЦИИ

С феерия от емоции и богата празнична програма ПМГ „Яне Сандански” отпразнува Патронния си празник днес. Още от сутринта дворът на училището бе изпълнен със слънчеви усмихнати лица. 

Подредени в стройни редици, учениците се отправиха към Дома на културата, където се проведе тържествената церемонията по случай празника на Гимназията.

Празничната програма бе открита с почит към патрона на училището – Яне Сандански, и първооснователите на гимназията. 

По традиция г-жа Елка Божикова – директор на ПМГ „Яне Сандански“, отправи своя поздрав към всички присъстващи. 

По повод Патронния празник г-жа Божикова награди с Почетен знак г-н Андон Калайджиев – старши учител по физическо възпитание и спорт, г-н Румен Джинев – старши учител по физическо възпитание и спорт, г-н Александър Мандажиев – старши учител по български език и литература, и с Почетна значка – г-жа Анна Драгинова  – старши учител по математика, и г-жа Невсие Караахмед – учител по информатика и информационни технологии.

Най-изявените зрелостници получиха награди и отличия – наградата на ПМГ – “Спаса Фурнаджиева”, специалната награда на ПМГ за изяви и постижения в областта на хуманитарните науки, наградата “Акад. Екатерина Титянова”, наградата на Фондация “Николай Добрев” и наградата на името на генерал Андрей Боцев.

За високи постижения на международни, национални и областни олимпиади и конкурси в областта на математическите, природните, обществените, хуманитарните науки и спорта бяха наградени 13 учители и 50 ученици. 

Вълнуващ момент от тържествената церемония бяха музикалните изпълнения, получили заслужените аплодисменти на публиката.

Истински фурор предизвика танцът на мажоретния състав към училището. 

Програмата завърши с обща снимка на ръководството на училището и наградените учители и ученици.

Благодарим на всички, които споделиха с нас този празничен ден!

СНИМКИ:

СНИМКИ:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content