ПМГ отбеляза Деня на търпението

По нестандартен и различен начин ПМГ отбеляза на Деня на търпението -25 март.

Началото на учебния ден се постави с цитат на Джойс Майер, а именно: „Търпението не е само в способността да се чака, а и в това как се държим, докато чакаме“. Той бе изписан предварително върху дъските на всички класни стаи в училище, провокирайки размисъл у всеки относно това колко важно е умението да сме търпеливи. Всеки клас получи символичен шаблон на пясъчен часовник, в който търпението води към пътя на разбирателството.

Освен това на всеки етаж от сградата на училището бяха обособени специални кътчета, провокиращи учениците да оттренират търпението си, като оцветяват специални мандали, символизиращи кръга на живота и много повече. По традиция те са симетрични и имат център. В тях са вградени елементи от свещената геометрия. Именно те ги превръщат в модели или матрици на всичко във Вселената. Техниките за оцветяване на мандали са познати именно като приятен и занимателен начин за възпитаване на търпение у човека.

С много усмивки, в екипи или индивидуално, за целия ден учениците на ПМГ претвориха черно-белите листове в цветна феерия.

    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content