ПМГ ПРАЗНУВА – ВТОРИ ДЕН!

Седмокласниците – участници в клуб „Може ли светът без математика“ и клуб „Забавно четене“, направиха днес пред Дома на културата креативно представяне на своите знания и умения по математика и български език. Учениците раздадоха на публиката бели пликове с въпроси, свързани с историята на ПМГ “Яне Сандански“. Така те поставиха началото на играта “Прочети и правилно отговори“. Всички, представили се успешно, продължиха участието си в играта „Танграм“ с дървени плочки. 

 В „Математическа работилница“ – тезгях за креативност и бързина,  гостите                    бяха поканени да рецитират стихотворение или част от любимо произведение.  Участниците, които се представиха най-добре, получиха задача за сглобяване на 3D пъзел – рекламна брошура на ПМГ.

Освен това бързите и сръчни гости на мероприятието гравираха геометрични фигури с пирограф върху дървени плочки, а други изработваха кошнички с рекламни  материали за приема в ПМГ “Яне Сандански” за учебната 2022/23 г.

Шестокласниците от клуб „В чудния свят на математиката“ провокираха гостите да се включат в играта „Хвърляне на зар“. Участниците се придвижваха по игралното поле, като трябваше да преминат препятствия, отговаряйки на различни въпроси. Целта на играта бе присъстващите да научат интересни факти за математиката, да я приемат като полезна наука и да се забавляват.

Учениците от IX клас, участващи в клуба ,,Математика с компютър”, бяха подготвили интересна пиеса – откъс от книгата “Човекът, който пресмяташе” от Малба Тахан, с която впечатлиха своите гости. Бяха подготвили и различни игри, както и ръчно изработени книгоразделители, с които зарадваха присъстващите.

В клуб „Образователни игри в обучението по математика“ ученици от IXг клас изчисляваха вероятности на случайни събития чрез хвърляне на зарове и монети и теглeне на карти и жетони. Младежите провокираха гостите да вземат участие в игрите, чиято цел бе да докажат, че математиката е приложима навсякъде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content