ПМГ „Яне Сандански“ посрещна посланика на Република Корея

Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ посрещна Негово Превъзходителство Шин Бунам , посланик на Република Корея в България, заедно със заместник – кметовете на община Гоце Делчев – Валери Сарандев и Саид Иброш. Посещението бе част от опознавателната визита на посланика в община Гоце Делчев, имаща за цел да презентира икономическата ситуация в района, природните, културните и демографските дадености.

Негово Превъзходителство Шин Бунам разгледа сградата на единственото средно училище в Благоевградска област, одобрено за иновативно. Гостите се запознаха с настоящето и историята му. Тръгнаха заедно по следите на времето и разгледаха с интерес изложбената музейна експозиция във фоайето на втория етаж, където центърът на вниманието им бе реставрирано знаме на Гимназията – един от най-старите училищни символи, запазени в страната.

Гостите изненадаха приятно учениците от 10 б клас, с които проведоха непринуден разговор, свързан с бъдещото им професионално ориентиране.

На раздяла Негово Превъзходителство Шин Бунам обеща да съдейства при осъществяването на връзки на ПМГ „Яне Сандански“ с училища и университети в Република Корея.

     

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content