ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ НА IX А КЛАС – ,,ВИРТУАЛНА РАЗХОДКА ИЗ ГР. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И РЕГИОНА”

Естествен завършек на цялостната работа през учебната година бе представеният вчера иновативен проект на IX А клас. Заедно със своите учители – г-жа Вълчева, г-жа Ангушева, г-жа Иванова и г-жа Попова, те направиха представяне на своя финален продукт – ,,Виртуална разходка из гр. Гоце Делчев и региона”. Гости бяха госпожа Димитрия Кафкова – заместник-директор по учебната дейност, учитeли и родители, които с интерес наблюдаваха труда на своите деца. 

Проектът дава възможност на гости на града или хора, които искат да се запознаят и да разгледат дори от дистанция редица местни забележителности – исторически, географски, археологически, етнографски и други. Учениците работиха по този проект почти през цялата учебна година, като бяха разделени в няколко екипа – „Дизайнери“, „Фотографи“, „Изследователи“, „Преводачи“ и „Връзки с обществеността“. Те проучваха разнообразни източници на информация, заснемаха различни обекти, правиха преводи на текстове, осъществиха редица срещи с личности и институции. В цялостната си работа те се сблъскаха с доста предизвикателства, като едновременно с това усъвършенстваха уменията си за работа в екип, водене на ефективна комуникация, селектиране и обработване на информация, станаха по-уверени в използването на различни онлайн приложения и програми. 

Като резултат във „Виртуалната разходка из гр. Гоце Делчев и региона“ са включени повече от 17 туристически обекта заедно със снимки и информация за тях на български, английски и испански език. 

СНИМКИ:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content