Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ с награди от престижните номинации „Златен гълъб“

ПМГ стана „Училище на годината“ на поредното трето издание на номинациите „Златен гълъб“ за принос в образованието на Гоце Делчев и региона. Специалният плакет и статуетка бяха връчени на директора на нашето училище г-жа Елка Божикова от съветника на Министъра на образованието проф. Костадин Костадинов, който бе гост на събитието. Признание получи и учителката по химия в Гимназията г-жа Мариана Карамитева, oбявена за „Най-добър учител в средното училище“ заради съпричастността си към един от най-големите успехи в образованието не само в Неврокопско, а и в областта, постигнат от дванадесетокласника Кръстьо Драгинов. В две поредни години, завършилият през тази година нашето училище ученик, е част от 4-членния национален отбор по химия. С негo той спечели два бронзови медала от най-престижните международни състезания по научната дисциплина, което се случва за първи път в историята на училището, града и региона. В момента нашият възпитаник заедно със съотборниците му отново защитават честта на България на най-силния форум за млади химици – Международната олимпиада, провеждаща се в Тайланд.

Допълнителна гордост на ПМГ „Яне Сандански“ донесоха наградите за цялостен принос и забележителни постижения в сферата на образованието. С тях бяха отличени учителите Димитрия Мутафчиева, Иванка Абаджиева и Гергана Икономова, оставили дълбока следа в съзнанието на много поколения ученици с приноса за личностното им развитие.

Специални гости на тържествената церемония, организирана от Обществения съвет по образвоание към община Гоце Делчев бяха съветникът на Министъра на образованието проф. Костадин Костадинов, началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов, народният представител Димитър Гамишев, зам.-кметът на общината Саид Иброш, директори на училища, ученици, съмишленици и гости.

     

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content