ПРОЕКТ ОБИЧАМ МОЕТО УЧИЛИЩЕ

LightSource Charity

ПРОЕКТ

“ОБИЧАМ МОЕТО УЧИЛИЩЕ”

Позитивна и цветна учебна среда!

https://lightsourcecharity.org/bg/i-love-my-school-bg

 Щастливи сме да ви уведомим, че спечелихме дарение от LightSource charity, което ще направи красиво и уютно нашето училище и нашите ученици ще се обучават в позитивна и цветна учебна среда!
Проектът „Обичам моето училище“ е свързан с изработването на красив интериорен дизайн. Възхитителните изображения – фототапети ще вдъхновят възпитаниците ни да търсят нови знания, да вярват и да следват мечтите си. Стаите, коридорите и фоайетата ще бъдат естетично украсени и в тях ще витае приказна атмосфера. Доброволчески групи от деца, учители и родители ще изработят мебели от рециклирани материали. Ще бъдат създадени кътове с “Цветя Чистачи” и “Билкови градинки”, които ще пречистват въздуха в класната стая.

Фейсбук страница на Light Source

Уеб сайт на LightSource

ЕДИН ПРЕКРАСЕН ДЕН С ЧАЙ, ГОРЕЩ ШОКОЛАД И КАКАО

На 05.03.2020 г. във фоайето на първия етаж на ПМГ “Яне Сандански” се състоя първата благотворителна инициатива по проекта “Аз обичам моето училище”. Тя бе организирана от клубовете: “Get ready to change the world” с ръководител г-жа Димитрия Хаджиева; “Естетика” с ръководител г-жа Мария Стоянова; “Млади възрожденци” с ръководител г-жа Красимира Беева.

През целия ден, ученици и учители, привлечени от аромата на топлите напитки, подкрепяха инициативата и допринесоха за успеха ѝ.

Същността на проекта е във всяка класна стая да бъде поставен фототапет, който да носи позитивно послание от различна тематична област. Новата училищна среда ще ни вдъхновява заедно да бъдем откриватели, експериментатори, творци.

ПОЯВАТА НА ПЪРВИТЕ ЦВЕТЯ

С много ентусиазъм, въпреки лошото време, учениците от 8 и 9 клас поставиха началото на проекта „Цветята и децата“. Иглики, теменужки, карамфили, които символизират първите пролетни трепети на събуждащия се живот, красят сандъчетата на входа на училището. Пролетните цветя по различен начин ни зареждат с енергия и емоции, затова учениците засадиха такива, за да ни посрещат всяка сутрин и да правят деня ни още по-прекрасен и цветен. Основното желание на младежите бе да създадат по-привлекателна и вдъхновяваща учебна среда. Затова те бяха провокирани от амбицията си да помогнат любимото училище да стане още по-красиво и приветливо.

ЗАСАЖДАНЕТО НА ЦВЕТЯ В ПМГ – ЗАБАВНО И ВЪЛНУВАЩО

 

Учениците от ПМГ „Яне Сандански“ с удоволствие и ентусиазъм създават цветни кътчета в училището ни по проект „Децата и цветята“.

Под ръководството на учителите си по биология те се обучават в засаждане и оглеждане на цветя „чистачи“ и билки. С много усмивки и прекрасно настроение младежите рисуват и изрязват емотикони, които залепват на саксии, поставят табелки с имената на цветята и декорират саксиите на цветарниците.  

Засаждането на цветя „чистачи“ развива у тях екологично мислене и нагласа да се грижат за природата и да я съхраняват.

ПОСТАВЯНЕ НА ТАПЕТИТЕ В В ПМГ

Мнението на един учител, след промяната внесена в обновеното и красиво училище!

И каква е ползата от новата екологична и емоционална среда от проекта “Обичам моето училище” 🙂😊😘🥰
Учениците на ПМГ “Яне Сандански” се наслаждават на модерното им фоайе с тематика “Екология”. Това е една от най-нашумелите теми в днешно време и създаването на екологични ценности в учниците е нещо много важно! ☘️☘️☘️🌳🌳🌳🌹🌹

Портфолио на ПМГ “Яне Сандански” – проект “Обичам моето училище”

Благодарим на LightSource Charity за позитивната промяна в нашето училище!

X
Skip to content