Пътуване до Израел


През месец януари Мария Търтова от XIIг клас посети Израел. Пътуването бе наградата, която тя получи от участието си в конкурса за есе по книгата „Извън хватката на Хитлер”. Ето какво сподели Мария за посещението си там:

„Пътуването до Израел бе едно от най-вълнуващите, зареждащи и обогатяващи преживявания, които съм имала някога! Спомняйки си за новите хора, с които се запознах, всички посетени места и енергията, с която се заредих на това място, аз се изпълвам с щастие, обич, топлина, но и с носталгия. Израел ми се стори едно много по-различно място от България. Винаги топло, винаги слънчево, като хората там – весели и усмихнати. При думите: „Аз съм от България”, не срещнах нито един човек, който да не се зарадва и да не каже, че обича България. И това нямаше как да не поражда чувството на гордост в мен.

Стъпвайки на Божи гроб и Стената на плача, се чувствах сякаш цялото ми тяло се презарежда и освобождава от всяка лоша енергия и мисъл. Това, което почувствах там, не мога да опиша с думи. А новите приятели, с които се запознах, ме караха да се чувствам все едно съм у дома, сред най-близките си. Изключително съм благодарна и за една много сантиментална за мен среща-срещата с оцелялата от Холокоста жена – Ася Раберман!

За Израел не може да се разкаже накратко. Израел е приказка, в която имах честта да бъда, благодарение на един невероятен човек – Яков Джераси; благодарение на учителите ми и на моята обичана гимназия ПМГ “Яне Сандански”, която през всичките тези години ми даваше тласък и устрем да се развивам; и разбира се, благодарение на родителите ми, които винаги ме подкрепят. Благодаря!“

    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content