РАЗЛИЧНИ ИНИЦИАТИВИ В ДЕНЯ НА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

С различни инициативи в ПМГ “Яне Сандански” бе отбелязан днес Денят на безопасност на движението по пътищата.

В началото на деня учителите и учениците получиха картончета с послания, които насочваха вниманието към безопасното движение по пътищата, а през целия ден във фоайетата върху кадастрони младежите  споделяха свои мисли във връзка със Световния ден на безопасност на движението по пътищата. 

В час по математика седмокласниците чертаеха пътни знаци и изчисляваха цената на изработката им, а в часовете си по изобразително изкуство гимназистите рисуваха пътни знаци и маркировки, като целта бе да си припомнят правилата на движение.

В часовете по физическо възпитание и спорт учениците от VIIIв и IXг клас рисуваха и писаха послания с тебешир в района около училището.

Гимназистите от IXб клас създадоха лого, използвайки своите Хромбук устройства, а ученици от IXа и IXг клас написаха послания на английски език на тема: “Безопасност при движение по пътищата“. Своите послания на английски език отправиха и единадесетокласниците, които пък получиха информационни брошури със съвети за безопасно шофиране. 

По време на голямото междучасие се проведе демонстрация за правилно пресичане на пътното платно, като освен това учениците раздаваха на минувачите лого с призив “Да сме етични и отговорни едни към други!”. 

Инициативите бяха проведени под ръководството на г-жа Мария Бучкова, г-жа Соня Коджебашева, г-жа Анна Драгинова, г-жа Мариела Вангелова, г-н Георги Стефанов и г-н Ивайло Костадинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content