СИМВОЛИ И РИТУАЛИ

Училищна униформа

Училищната униформа е задължителен елемент за учениците от ПМГ “Яне Сандански” при участието им в официални тържества и празници.

Въведена е в училището от 2010 година.

 

 

Почетен знак

Почетният знак на ПМГ “Яне Сандански” е най-високопоставеното отличие на гимназията и изразява дълбока благодарност, признателност и уважение на училищната общност към положените от неговия носител усилия за издигане престижа на училището.

Почетният знак се присъжда еднократно на педагогически служител, зрелостник или граждани с изключителен принос за развитието на училището.

Почетна значка

Почетната значка на ПМГ “Яне Сандански” е отличие на гимназията и изразява дълбока благодарност и признателност на училищната общност към положените от нейния носител усилия за издигане престижа на училището. 

Почетната значка се присъжда еднократно на педагогически специалист или ученик.

Училищно знаме

Училищното знаме е символ на институцията. Ритуалът по посрещане и изпращане на знамето присъства задължително при откриването на учебната година, провеждането на патронния празник и тържественото изпращане на абитуриентите.

На 24.май, когато зрелостниците се сбогуват с училището и с училищното знаме, се осъществява и ритуалът по предаване на знамето – дванадесетокласниците тържествено връчват знамето на ученици от 11. клас, избрани по предложение на класовете си и с решение на Педагогическия съвет.

НАШИЯТ ХИМН

X
Skip to content