Съобщение

Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев, като училище домакин отправя покана към всички ученици от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча да участват в 28. Математическо състезание „Хитър Петър“. То ще се проведе на 08.10.2022 г. от 11.00 ч. в ПМГ “Яне Сандански”, гр. Гоце Делчев. 

Състезанието е за ученици от 2. до 8. клас и е с продължителност 90 минути.  Включва 10 тестови задачи  с избираем отговор  и  5 задачи на Хитър Петър със свободен отговор. Темите за съответния клас включват в основни линии училищния материал по математика от предишния клас, както и задачи, излизащи извън рамките на стандартния училищен материал по математика. От предложените 5 отговора на тестовите задачи точно един е верен. За верен отговор на задачи от 1 до 5 се дават по 2 точки, на задачи от 6 до 10 се дават по 4 точки и на задачи  от 11 до 15 се дават  съответно 6, 7, 8, 9 и 10 точки. За непосочен отговор не се дават точки, а за грешен отговор се отнема 1 точка.  Към получените точки се добавят още 15 бонус точки (за да няма в класирането ученици с отрицателен брой точки). 

Резултатите от състезанието (национално класиране) се публикуват на интернет-страницата на състезанието – www.smb-gabrovo.com.

Таксата правоучастие е в размер 10 лв. за всеки състезател и се внася при касиера на ПМГ„Яне Сандански“ до 06.10.2022 г. или в краен случай в деня на състезанието, ако има изпратена заявка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X