Талантлива възпитаничка на ПМГ „Яне Сандански“ със запис в БНР

Петокласничката Даниела Георгиева заслужи тази чест като победител в певческия конкурс „Звезди в радиото“.

Тя получи признанието за големия си певчески талант в Седмото издание на конкурса и попадна сред лауреатите му, които бяха наградени на тържествена церемония в голямото концертно студио на Радио „Благоевград“. Това е една от най-големите певчески надпревари в Югозападна България и се организира още със съдействието на НХГ „Св. Св.Кирил и Методий“ – Благоевград и подкрепата на РУ по образование в Благоевград. Петокласничката от ПМГ „Яне Сандански“ Даниела Георгиева, с вокален педагог Лиляна Сейрекова, стана победителка в раздел „Фолклор“.

Наградата, освен възпоменателен диплом, е запис на песен, продуцирана от БНР – Радио Благоевград, диплом и професионален звукозапис в Музикално – продуцентския комплекс на Радио Благоевград.

Призът е поредният в богатата колекция на ученичката на ПМГ, чийто талант бе оценен по достойнство от журито, начело с музикален авторитет като композитора Васил Димчев. Като членове в него участваха и други уважавани признати музикални специалисти като директорът на НХГ „Св. Св. Кирил и Методий” Благоевград Марин Митов, Елисавета Каменичка – директор на БНР – Радио Благоевград, Петьо Кръстев – композитор и диригент на оркестъра на Фолклорен ансамбъл „Пирин“, Емануил Манолов – музикален педагог, председател на Регионален съвет на КНСБ – Благоевград и Борис Янев – диригент на Бигбенд Благоевград.

    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content