УСМИХНАТИ ЛИЦА, ТЪРЖЕСТВЕНО ШЕСТВИЕ И БОГАТА ПРОГРАМА ПО ПОВОД ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА ПМГ

С много вълнение, тържествено шествие и богата празнична програма ПМГ „Яне Сандански” отпразнува Патронния си празник днес. Още от сутринта дворът на училището бе изпълнен със слънчеви усмихнати лица. Подредени в стройни редици, учениците се отправиха към Дома на културата, където се проведе тържествената церемонията по случай празника на Гимназията. 

Програмата бе открита с танц на мажоретния състав, след което прозвуча и химнът на училището, а директорът на ПМГ „Яне Сандански“ отправи своя поздрав към всички присъстващи. 

Тържеството продължи с музикално-поетична програма, посветена на патрона Яне Сандански, в която се включиха участниците в клуб “Родолюбие”, с ръководител г-жа Боряна Вълчева.  

Градусa на настроението повдигнаха изпълненията на ученичките Марина, Ивелина, Валерия, Симона и Виолета от клуб “Приятели на музиката”, с ръководител  г-жа Лиляна Сейрекова. 

По повод Патронния празник г-жа Божикова награди с Почетен знак г-жа Недялка Ангушева – старши учител по философия, и с Почетна значка – г-жа Северина Миладинова – учител по български език и литература.

За изключителни постижения на ученици в областта на физиката и астрономията и за издигане престижа на Гимназията, специална грамота получи г-жа Карамфилка Патинова – старши учител по физика и астрономия.

За популяризиране на училището на национално ниво като иновативно и като място, в което се осигурява качествено обучение чрез дигиталните технологии, директорът награди госпожа Соня Коджебашева – старши учител по математика, госпожа Недялка Ангушева – старши учител по философия, госпожа Силвия Мегданова – старши учител по биология и здравно образование, госпожа Надя Воденичарова – старши учител по информационни технологии, и господин Ивайло Костадинов – старши учител по изобразително изкуство. 

Тази година петима ученици получиха Почетната значка на училището, а за високи постижения на олимпиади, състезания и конкурси на областно, национално и международно ниво бяха наградени 28 ученици. 

Финалната част на празничната програма – танц на клуба по зумба, изпълни с вълнение всички присъстващи, а момичетата напълно заслужиха бурните аплодисменти на възхитените зрители.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content