Успех за биолозите на ПМГ на Националната олимпиада

На 01 – 02. IV.2017 г. се проведе 42-та Национална олимпиада по биология и здравно образование в ПМГ „Акад.Боян Петканчин“, гр. Хасково.

Четирима ученици от ПМГ “Яне Сандански “- Кръстьо Драгинов – XII а клас, Мария Грошкова – XII б клас, Нериман Топчиева – XII г клас, Димитър Итев- XI в клас участваха в нея и мереха сили с още 56 участници от цялата страна.

Националната олимпиада по биология е най – престижният форум за показване на теоретични знания и практически умения по биохимия, генетика, ботаника, зоология и други клонове на биологичната наука. Учениците от ПМГ “Яне Сандански” се представиха отлично. Нериман Топчиева, Димитър Итев и Мария Грошкова се класираха на престижни места. A ученикът на ПМГ „Яне Сандански“, Кръстьо Драгинов, за поредна година защити достойно авторитета на своето училище, като доказа, че с постоянство, силна мотивация и много часове, отдадени на биологията, се постига отличен резултат и сигурна позиция в челната десетка на екипа, който ще се готви за участие в Международната олимпиада по биология и здравно образование. Преподавателите по биология и здравно образование – Силвия Мегданова и Катерина Мангалова, са горди и удовлетворени от успехите на своите ученици.

    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content