УЧЕНИЦИТЕ НА ПМГ – ДОКАЗАНИ ПРОГРАМИСТИ

На 28.02.2023 г. в ПМГ „Яне Сандански“ се проведе вътрешноучилищно състезание „Млад програмист“. Интересът към него бе голям, като учениците се състезаваха в две възрастови групи – VIII-X и V-VII клас.

По-малките ни възпитаници програмираха в средата Scratch. Ученикът от VI клас Саид Даргут се класира на първо място, а седмокласникът Богдан Партулов зае второто място.

В категорията VIII-X клас битката за първото място бе разгорещена. Учениците имаха поставено време, за което трябваше да решат задачата и да представят готовото решение на преподавателите по информатика и информационни технологии. Всички работиха съсредоточено, бързо и успяха да покажат своите знания в областта на програмирането. Отличиха се Белгин Мехмед от Xа клас, която спечели първо място, Петър Попов от IXа клас зае второто място, а на трето се класира Георгия Чакърова от IXв клас.

Браво на нашите млади програмисти!

Снимки

Директорът на ПМГ – госпожа Божикова, връчи награди на победителите и сертификати на всички участници във вътрешноучилищното състезание „Млад програмист“.

Снимки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content