Ученици на ПМГ на среща с представители на Националния военен университет „Васил Левски“, гр. Велико Търново

На 02 февруари в ПМГ „Яне Сандански” ученици от X, XI и XII клас се срещнаха с представители на Националния военен университет „Васил Левски“, гр. Велико Търново и се запознаха подробно с възможността за военно обучение. Майор Хинков, преподавател в Националния военен университет „Васил Левски“, гр. Велико Търново, съвместно с представители на Военен клуб – Гоце Делчев и подполковник Митев – началник военен отдел в Благоевград, представи процедурата по кандидатстване и различните специалности – граждански и военни, бяха основните теми, които се обсъждаха на срещата.

Майор Хинков от Велико Търново сподели, че като възпитаници на ПМГ, учениците ни не биха имали никакви затруднения с изпитите, тъй като той самият е завършил математическа гимназия и до днес прилага наученото от средното образование в професията си.

Младежите останаха впечатлени от изнесената информация, която представлява изключително голям интерес за тях. Някои от учениците споделиха, че са се насочили да кандидатстват военни специалности и тази среща бе много полезна за тях.

  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content