УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ С УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДЕН БИОМЕДИЦИНСКИ КОНГРЕС – СОФИЯ

От 04.11.2022 г. до 06.11.2022 г. ученици от ПМГ “Яне Сандански” взеха участие в Международен биомедицински конгрес – София, който се проведе в сградата “Джон Атанасов” на София Тех Парк и Медико-биологичния комплекс на МУ-София. 

Единадесетокласниците Антъни Атанасов, Кристиана Янева и Снежана Костадинова и дванадесетокласничката Цветелина Шербетова, ръководени от своя преподавател по химия и ООС – г-жа Мариана Карамитева, имаха възможността да участват в организираните специално за тях лекции, работилници и ученическа универсиада, както и да се включат в социалните програми на събитието. 

На проведената Джуниър универсиада нашите ученици се представиха отлично. Те успяха да надградят знанията и уменията си по химия и биология, а това ще им помогне за успешно явяване на състезания и олимпиади по тези предмети и за професионалното им ориентиране в областта на медицинските науки.

Конгресът се организира за пета година от студенти, асистенти и лекари на МУ-София, ръководени от идеята да покажат богатството на медицината, фармацията и денталната медицина на бъдещите медици и да осигурят приемственост в знанията и уменията, които получават в Медицинския университет. Всяка година конгресът обединява ученици от цяла България, а ние сме изключително доволни, че този път и нашите гимназисти бяха част от него. 

Снимки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content