УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ “ЯНЕ САНДАНСКИ” ПОСЕТИХА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Днес учениците от Xг клас в ПМГ “Яне Сандански” посетиха Народното събрание на Република България. Там десетокласниците бяха посрещнати от народния представител Елена Каменова от пресцентъра на Народното събрание. 

Учениците имаха възможността да се запознаят с историята на Българския парламент и ангажиментите и задълженията на народните представители. 

Освен това младите хора се срещнаха с четирима депутати – Екатерина Димитрушева, Владимир Табутов, Рена Стефанова и Снежана Апостолова, пред които представиха основната цел на своето посещение, а именно една идея, възникнала в Деня на ученическото самоуправление в ПМГ “Яне Сандански”. Десетокласниците отправиха апел към народните представители да им посредничат изработените от ученици 1000 жерава – оригами, (символ на мира) да достигнат до президентите на Русия и Украйна (по 500 за всеки) и заявиха желанието си скоро тези жерави да се съберат заедно и да бъде постигнат МИР. Нашите ученици бяха подготвили и официални писма до всеки един от двамата лидери. 

На срещата младежите имаха възможността да споделят и идеята си за създаване на фейсбук група, в която да бъдат отразявани различни дейности в подкрепа на желанието ни за МИР в Европа и на планетата, а също и да зададат въпроси, чиито отговори ги вълнуват.

На финал десетокласниците се срещнаха с председателя на Народното събрание – Никола Минчев, като и пред него представиха желанието си за постигане на СВЕТОВЕН мир.  Освен това запечатаха положителните си емоции в снимки. 

Благодарим на Екатерина Димитрушева и на всички, които допринесоха днес за сбъдването на една мечта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content