УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ “ЯНЕ САНДАНСКИ” С АКТИВНО УЧАСТИЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН НА СПОРТА

За поредна година ПМГ “Яне Сандански” взе участие в Европейския ден на спорта, който е посветен на насърчаването на физическата активност сред младите хора. 

На 28.09.2022 г. учениците от VII – X клас и XI – XII клас проведоха баскетболни срещи в двора на училището.

Днес петокласниците и шестокласниците  демонстрираха бързина, ловкост и пъргавина в игрите морски шах, футбол, дърпане на въже, фитнес на открито в парк “Панорамата”.

С активното си участие учениците изразиха своето позитивно отношение към спорта и грижата за здравето като основен източник на просперитет и благоденствие.

Какво е Европейски ден на спорта в училище?

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Европейски ден на спорта в училище се осъществява в последния петък на месец септември.
Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.
Кампанията се гради на 3 принципа:

  • ДА СЕ ПОВИШИ ИНФОРМИРАНОСТТА относно ползите от физическата активност;
  • ДА СЕ НАСЪРЧИ редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност;
  • ДА СЕ ПОДОБРЯТ възможностите за достъп до спорт и физическа
    активност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content