УЧЕНИЧКИ ОТ ПМГ СА СРЕД 20-ТЕ ОТЛИЧЕНИ В ОСМИЯ ЛИТЕРАТУРЕН МЛАДЕЖКИ КОНКУРС НА ЦЕНТЪР “АЛЕФ”

Горди сме от представянето на Александра Мутафчиева, Божидара Бойчева и Снежана Костадинова в Осмия литературен младежки конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” на Център “Алеф”! Със своите вълнуващи творби те успяха да очароват журито и да си извоюват място сред отличените 20 български автори от общо 126 участници. 

Темата  „Ще ви разкажа за своя спасител” развълнува момичетата и те създадоха свои художествени разкази за трагичните години на Втората световна война, за жестокостите на Холокоста и себеотрицанието на хората, спасили човешки живот.

Творбите на авторите от България бяха оценени от компетентно жури в състав: Радостина Николова – старши експерт в МОН, Георги Бърдаров – писател, специалист по етнорелигиозни конфликти и демографски проблеми,  Румен Леонидов – поет и издател на сайта “Факел.бг”,  Асен Йорданов – журналист, поет и директор на сайта “Бивол.бг”,  Алберта Алкалай – председател на ЦЕБС „Алеф”.

Отличените автори ще бъдат поканени на церемония за награждаване на победителите в Бургас на разноски на организатора – Център „Алеф”. Тя ще се състои на 24 юни, но гостуването на номинираните в морския град ще продължи в рамките на два дена с богата програма. 

Конкурсът „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” се провежда под патронажа на Министерството на културата на Република България и с подкрепата на  Министерството на образованието и науката,  Националния дворец на децата и Община Бургас. Партньори са  Посолството на държавата Израел в България, Словашкото министерство на образованието и Музеят за историята на полските евреи „Полин” във Варшава, Полша.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content