Химнът на Природо-математическа гимназия „ Яне Сандански“ вдигна на крака евродепутати и ученици от 23 страни в голямата пленарна зала в Страсбург

Със сърдечни аплодисменти и ставане на крака бе посрещнат химнът на ПМГ „Яне Сандански“ в голямата пленарна зала в Страсбург. Той бе прекрасно изпълнен от ученичката Любка Ангелинина, като тя и дванадесетокласничката Красимира Кръстилова, представиха България, Гоце Делчев и ПМГ „Яне Сандански“ в Европейския парламент .
Двете ученички са част от групата от 24-мата възпитаници на нашата гимназия, които, заедно с директора – госпожа Елка Божикова и преподавателите – г-жа Димка Дерменджиева и г-н Александър Мандажиев, са на посещение в Европейския парламент в Страсбург. Посещението е заслужена награда след отличното представяне на гимназистите на регионалното състезание „Евроскола“, организирано от Европейския парламент в България.
Днес в голямата пленарна зала на Страсбург учениците от ПМГ – Борис Ангушев и Мартин Пеев – бяха сред малцината избрани да вземат участие по важни европейски теми, свързани с бъдещето на Европа. Като част от работната програма предстои участието на учениците по отбори в „Евроигра“, след което те ще имат възможността да влязат в заседателните зали по комисии и да преминат реално през работното ежедневие на евродепутатите, като обменят мнения по важни европейски приоритети.
Всички участници в това интересно и полезно пътуване до Европейския парламент в Страсбург ще получат диплом „Евроскола“. Подробности от събитието участниците ще представят след завръщането си следващата седмица.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content