ШЕСТОКЛАСНИЦИ И СЕДМОКЛАСНИЦИ ОТ ТРИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИЩА УЧАСТВАХА В УЧЕНИЧЕСКИ МНОГОБОЙ В ПМГ

Днес в Актовата зала на ПМГ “Яне Сандански” се проведе първият по рода си ученически многобой, озаглавен “Бързи, умни и разговорливи” и организиран от Ученическия парламент на Гимназията. 

Участници в състезанието бяха шестокласници и седмокласници от трите основни училища в град Гоце Делчев – два отбора от Първо ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, два отбора от Второ ОУ “Гоце Делчев” и два отбора от Трето ОУ “Братя Миладинови”. Самите екипи бяха сформирани от по четирима ученици. 

Надпреварата премина през няколко етапа – в първата част прогимназистите трябваше да подредят пъзел, като най-бързите преминаха към следващия етап. 

Втората част бе викторина, в която учениците отговаряха на въпроси от областта на природните науки, литературата, историята и географията, като отново отборите с най-много верни отговори продължиха напред. 

Последната част на многобоя бяха дискусия и дебат по две различни теми, а именно – “Показват ли оценките реалните знания на учениците?” и “Трябва ли технологиите да заменят тетрадките и хартиените учебниците изцяло?”. В този кръг младежите трябваше да представят аргументирана позиция по двете теми, като всеки един участник изкаже твърдение, подкрепящо общата позиция на отбора. 

Състезанието бе изключително оспорвано, но накрая с разлика само от една точка първото място спечели отбор “Слънце” на Второ ОУ. Второто място зае  отбор “Усмивка” на Първо  ОУ, а на трето място се класира отбор “Легендите” на Второ ОУ. 

За победителите имаше вкусни награди и поздравления от останалите състезатели. Инициативата премина с много усмивки, радост и вълнение и за учениците от основните училища, и за членове на Ученическия парламент.

Поздравления за всички участници! Вие се справихте чудесно, показахте знания, бързина и умения! Доказахте, че сте смели и можещи и изключително толерантни един към друг!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content