ИНИЦИАТИВА ПО ПОВОД ТРЕТИ МАРТ

Учениците от клуб „Родолюбие“ и членовете на Ученическия парламент отправиха поздрав към своите учители и съученици по повод националния празник на България – 3 март. Всеки клас получи  плакат с националните символи за своята класна стая.

РОДОЛЮБЦИ ОТ VIIIД КЛАС С ИНИЦИАТИВИ ЗА ТРЕТИ МАРТ

В навечерието на Трети март учениците от VIIIд клас, с класен ръководител Димитрия Хаджиева, рецитираха стихотворение, разлепиха плакати с мисли на революционери из град Гоце Делчев и посетиха зала „Национални освободителни борби“ в Общинския исторически музей.  

УЧЕНИЦИТЕ НА ПМГ – ПАТРИОТИ И РОДОЛЮБЦИ

По повод отбелязването на 143 години от Освобождението на България днес ученици от ПМГ „Яне Сандански“ поднесоха цветя пред паметника на загиналите през войните. Младите хора за пореден път засвидетелстваха признателността си към делата на великите герои, дали живота си в името на свободата.

ПМГ „ЯНЕ САНДАНСКИ“ УЧАСТВА В СЪСТЕЗАНИЕТО SPELLING BEE 2021

  ПМГ „Яне Сандански“  вече има двама участници за регионалния кръг на  XI национално състезание по правопис на английски език – Spelling Bee.  В училищния кръг, който се проведе на 02.03.2021 г. в ПМГ „Яне Сандански, на първо място се класира Денис Бялк от Vа клас, а на второ – Селин Имамова от VIIа клас. […]

С “КОЛЕЛО НА КЪСМЕТА” УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПМГ ДОКАЗАХА ЗНАНИЯТА СИ ПО ИСТОРИЯ

Във връзка с отбелязването на 143 години от Освобождението на България участниците в клуб „Млади възрожденци“, с ръководител Красимира Беева, подготвиха „Колелото на късмета“. То съдържаше въпроси на историческа тематика. Учениците от ПМГ се включиха в играта с голям интерес, а след верен отговор –  получаваха награда.  

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

По случай посрещането на Баба Марта в ПМГ  „Яне Сандански“ се проведоха различни инициативи.   Участниците в Училищния парламент зарадваха своите учители и съученици с ръчно изработени мартенички. Баба Марта се срещна и с най-малките ученици на гимназията. С тях единадесетокласничката Вероника Давидова проведе беседа, свързана с традициите и обичаите на днешния празник. Младежите от  ПМГ […]

УЧЕНИК ОТ ПМГ Е КЛАСИРАН ЗА ЗА НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕТО “КЛЮЧЪТ НА МУЗИКАТА”

За поредна година ученик от ПМГ “Яне Сандански” се класира за националния кръг на състезанието  “Ключът на музиката”. Този път това е петокласничката  Габриела  Караатанасова.  Поздравления за ученичката и нейния преподавател – г-жа Сейрекова!  

ПМГ “ЯНЕ САНДАНСКИ” Е С ПОРЕДЕН СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ

Гимназията ни е сред одобрените училища за финансиране по Национална кампания „Чиста околна среда – 2021“.  Поздравления за учителите от ПМГ “Яне Сандански” – Александър Мандажиев, Андон Калайджиев и Стоян Пенков, които разработиха проекта на тема “Нашата еколаборатория”, чието реализиране ще ни помогне да осигурим още по-добри условия за провеждането на качествен образователен процес.  

УЧЕНИЧКА ОТ ПМГ СПЕЧЕЛИ ИНТЕРЕСНА НАГРАДА С ОРИГИНАЛЕН ПРОЕКТ!

Деветокласничката от ПМГ „Яне Сандански“ – Елиза Чолакова, участва в международен конкурс на тема „В началото бе… МИР“. Нейният проект, изработен с помощта на програмите Illustrator и Photoshop, е избран да бъде включен в колекция от картички, която ще бъде разпространена из целия свят.  

УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ УЧАСТВАХА В ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА „ЛАБОРАТОРИИ ЗА ВИДЕОФИЛМИ ЗА БОРБА СЪС СТЕРЕОТИПИТЕ“

В периода 23.02. – 25.02.2021 г. ученици от ПМГ “Яне Сандански” взеха участие в обучение на на тема „Лаборатории за видеофилми за борба със стереотипите“, организирано от Фондация “Партньори – България” Обучението имаше за цел да запознае младежите с основите за изготвянето на видеофилм, с фокус борба със стереотипите и предотвратяване на дискриминацията срещу жени […]

X