НАГРАЖДАВАНЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ В КОНКУРСА “КОЙТО СПАСИ ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, СПАСЯВА ЦЯЛА ВСЕЛЕНА”

На 24 и 25 юни се състоя заключителният етап на Международния младежки литературен конкурс “Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”, организиран от Центъра за еврейско-българско сътрудничество “Алеф”. 

Организаторите предложиха богата програма, включваща и официална част – награждаване. Творбите на единадесетокласничките Александра Мутафчиева и Божидара Бойчева и на деветокласничката Снежана Костадинова успяха да развълнуват журито в състав Радостина Николова – старши експерт в МОН, Георги Бърдаров – писател, специалист по етнорелигиозни конфликти и демографски проблеми,  Румен Леонидов – поет и издател на сайта “Факел.бг”,  Асен Йорданов – журналист, поет и директор на сайта “Бивол.бг”,  Алберта Алкалай – председател на ЦЕБС „Алеф”. 

Снежана Костадинова впечатли най-силно журито с разказа си и получи  голямата награда – ПЪРВО място, а Александра и Божидара – поощрения. 

Конкурсът се провежда за осма поредна година и целта е да се съхрани и предаде на поколенията историята за спасяването на българските евреи. Тази година в него се включиха над 180 деца от 4 държави, от които само 28 успяха да грабнат журито и да получат номинация. 

На 25 юни за номинираните бе изготвена специална програма, включваща посещение на различни забележителности в района на гр. Бургас. 

Горди сме от представянето на нашите ученици и им пожелаваме още много успехи!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content