Ползотворна среща разговор събра местните журналисти и учениците от ПМГ и основните училища в Гоце Делчев по повод Световния ден на книгата и авторското право

По повод Световния ден на книгата и авторското право – 23 април – учениците от Природо-математическа гимназия „ Яне Сандански“, участващи в медийни клубове, станаха инициатори на среща разговор между местни журналисти и обединената младежка медийна общност от ПМГ и основните училища в Гоце Делчев.

На срещата в малката зала на читалище „ Просвета“ топло се отзоваха местните журналисти от „ Кабел Сат Запад“ – г-жа Вакареева и г-н Серкеджиев, г-н Атанасов; пиарът на община Гоце Делчев – г-жа Крантева; собственикът на „ Радио Ве 99“ – г-жа Войнова, журналистът от „ Топпреса“ – г-н Делиилиев. В близо двучасов динамичен и интересен разговор младежи и журналисти обсъдиха предизвикателствата в журналистическата професия, актуалната тема за фалшивите новини, нуждата от въвеждане на медиаобразование в българското училище, както и въпроса за авторското право. Учениците от основните училища получиха от своите „ колеги“ най-новия брой на училищния вестник на ПМГ – „ 7 часа“.

А на финала всички се обединиха около идеята обединените младежи журналисти от ПМГ и основните училища да запишат заедно клип, в който изразяват категорична позиция против фалшивите новини в журналистиката и който ще бъде излъчван периодично в местните медии.

   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content