ПРОСВЕТИТЕЛСКИ ДУХ И ВЪЛНЕНИЕ В ДВОРА НА ПМГ ПО ПОВОД 24 МАЙ

С просветителски дух и приятно вълнение бе пропит въздухът в ПМГ „Яне Сандански“ днес за тържественото отбелязване на най-светлия, най-съкровения, най-българския празник – 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 

По традиция на този ден Гимназията събра своите настоящи и бивши ученици, учители, родители и гости. Най-развълнувани от всички бяха зрелостниците, които днес се прощават със своето училище.

С тържествено слово към всички присъстващи се обърна госпожа Божикова – директор на ПМГ „Яне Сандански“, а към абитуриентите – с особено вълнение. 

В израз на благодарност за дългогодишната подкрепа госпожа Божикова връчи на господин Москов – кмет на община Гоце Делчев, Почетния знак на Гимназията.

По традиция бе изпълнен и ритуалът по предаване на училищното знаме от дванадесетокласниците на по-малките им съученици от единадесети клас, които приеха училищната светиня с обещание да пазят и славят името на своето училище.                                              

Силно вълнение предизвикаха музикалните изпълнения на вокалната група към ПМГ.

Накрая абитуриентите се простиха с училищното знаме и всички ученици и гости се включиха в традиционното общоградско тържествено шествие.

На площад “Македония” г-н Москов награди учители и ученици от ПМГ, постигнали високи резултати през настоящата учебна година.

СНИМКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content