15 български директори продължават във втория етап на „Академия за училищни лидери“ с десетдневен семинар в Колумбийския университет в Ню Йорк


27 български директори на държавни и общински училища преминаха през едноседмичен семинар за професионално развитие с водещи специалисти от САЩ. Семинарът е първият етап от обучение за училищно лидерство и нови педагогики и се проведе в България през месец април със специалисти от Банк Стрийт Колидж в Ню Йорк. Петнадесетте директори, които изготвиха най-добрите планове за развитие на своите училища, продължават във втория етап на обучението и заминават за Ню Йорк тази есен, където могат да посетят местни училища и да обменят опит с американски колеги. Участниците ще имат възможността да се запознаят с най-добрите образователни практики отблизо.

Квалификационната програма за училищни директори се осъществява в партньорство с Банк Стрийт Колидж и Института за международно образование в Ню Йорк. Всяка година група български директори разработва визии за училищата си, организира професионални учебни общности от учители в училище, въвежда нови видове оценяване на учениците и създава планове за училищен напредък.

Поздравяваме ги за успеха!

1. Анелия Невска – ПМГ „Св. Климент Охридски”, Силистра
2. Анна Калчева – 35 СОУ „Добри Войников“, София
3. Антоанета Христова – ОУ „Антон Страшимиров“, Бургас
4. Детелина Арнаудова – 19 СОУ „Елин Пелин“ , София
5. Елка Божикова – ПМГ „Яне Сандански“, Гоце Делчев
6. Красимира Димитрова – ОУ „Генерал Карцов”, Христо Даново, общ. Карлово
7. Маргарита Бозова – ОУ „Яне Сандански”, Пловдив
8. Маринела Маркова – СОУ „Георги Бенковски”, Тетевен
9. Мартин Илиев – СОУ „Епископ Константин Преславски”, Бургас
10. Орфей Миндов – НГПИ „Тревненска школа“ , Трявна
11. Пенка Ненкова – ГПЧЕ „Петър Богдан”, Монтана
12. Пепа Дукова – ОУ „Мати Болгария“, Казанлък
13. Стойна Делчева – ОУ „Христо Ботев“, Дълго поле, общ. Калояново
14. Таня Петрова – ОУ „Петко Рачов Славейков“, Варна
15. Теменужка Томчовска – ОУ „Христо Ботев“, Баница, обл. Враца.

Благодарим на всички директори за активното участие и усилията, които влагат, за високото им професионално ниво, за тяхната отдаденост на образователната мисията, както и за амбицията им да прилагат нови и съвременни образователни методи и практики в българските училища!

Програмата „Академия за училищни лидери“ е създадена от Фондация „Америка за България” и се администрира от Института за международно образование в Ню Йорк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
Skip to content